DVOJNÁSOBNE ČOKOLÁDOVÝ KOLÁČIK

Dia36

Bez lepku, laktózy a cukru – vhodný aj pre diabetikov. Celkový čas prípravy a pečenia 50 minút.

SUROVINY:

180 g horkej čokolády – min.70%
110 g kokosového oleja, alebo masla
130 g Xilit, alebo Erytril 4 celé vajíčka
1 čaj.lyžička vanilkovej arómy
110 g pohánkovej múky
½ čaj.lyžičky soli
70 g čipsov z horkej čokolády

PRÍPRAVA:

Predhrejeme si rúru na pečenie na 175 °C . Plech na pečenie o rozmere 23×23 cm vystelieme papierom na pečenie.

Vo vodnom kúpeli rozpustíme 180 g horkej čokolády spolu s kokosovým olejom. V druhej nádobe vymiešame mixérom do penista vajíčka s cukrom, až kým hmota nevybledne a nebude jemná – zhruba 2-3 minúty. Pridáme čokoládovú zmes a vanilkový extrakt.

Hmotu zmiešame s pohánkovou múkou, soľou a čipsmi z čokolády a vylejeme na pripravený plech. Pečieme v predhriatej rúre 30-35 minút, krájame až po vychladnutí. Ak znížime čas pečenia na 20-25 minút, dostaneme cesto ako pri brownies.

Dobrú chuť.

facebooktwittergoogle_plusmailby feather