Zbohom infarkt, radšej šálka kakaa!

Ste úplne vyčerpaný? Zato ale nedostaňte infarkt, radšej doplňte svoje zásoby flavonoidmi, ktoré sa nachádzajú v ovocí, zelenine a dokonca aj v kakau!

Flavonoidy nás dokážu ochrániť pred infarktom, mŕtvicou a trombózou spôsobenou stresom. Udržiavajú pružnosť ciev aj vtedy, keď je človek vystavený dlhodobému stresu.

Ak niekto nemá rád kakao, môže získať flavonoidy z jabĺk, čierneho hrozna, černíc, malín, šošovice, fazule a dokonca aj zo zeleného čaju.

coffee_cocoa_hot_chocolate

 ZDROJ: https://free-images.com/display/coffee_cocoa_hot_chocolate.html

Je dôležité konzumovať kakao, tvrdia odborníci, keďže silný stres, ktorý prežijete čo i len raz, môže zvýšiť riziko infarktu, no určite zvýši tep a krvný tlak.

ZDROJ: Nutrients, 2021;13:1103

facebooktwittergoogle_plusmailby feather